100 jaar Hovawarts in Fulda (Duitsland)

Het weekend van 11 en 12 juni stond in het teken van 100 jaar hovawarts. Een twee daags festival werd gehouden in Eichenzell bei Fulda bij Sloss Fasanerie in Duitsland. Er werden allerlei activiteiten gehouden zoals een dekreuen show, trainingsdemonstraties en op zondag een grote show waar maar liefs 425 hovawarts aan mee deden.

Ook 3 nakomelingen van mijn Guusje deden dit weekend mee. Bree van Laag Laren met haar dochter Alenka van Bree’s Stolp en Ceron van Laag Laren. Bree van Laag Laren kwam uit in de Kampioensklasse en kreeg als kwalificatie “Excellent”. Haar dochter Lenka deed mee in de jeugdklasse en kreeg “Very good”. Prachtige resultaten van deze beide dames in een zeer zwaar deelnemersveld.

Ceron van Laag Laren is dekreu in Tsjechië en deed mee met de dekreuenparade samen met zijn vader Baghir. Ook aan de trainingsdemonstraties en op zondag de grote show deed hij mee. Het ongelooflijke gebeurde want Ceron werd in een zeer sterk internationaal deelnemersveld van 78 honden in de Open Klasse de allerbeste. Hij werd “1 Excellent”. Wat fantastische overwinning van Ceron en zijn baasje Aja. Het is als fokker geweldig genieten om te zien dat de nakomelingen van mijn Guusje het zo enorm goed doen. Allemaal van harte gefeliciteerd met de geweldige resultaten!

Advertisement