B nest

De ouders van het B nest zijn Guusje (Gentle) en Flocky Eilleen

IMG_1348 Guusje en Flocky

Op 17 november 2015 werden 11 zwart/ blonde pups geboren 8 teven en 3 reuen. Helaas werd een van de teefjes dood geboren. In omgekeerde volgorde hieronder een verslag van de eerste 8 weken van de pups. De vervolg verhalen zijn te vinden onder het kopje: fotoboek.

Week 9

Maandag 18 januari 2016

En dan is het voorbij. Ook de laatste pup is opgehaald en wat voelt dat leeg en stil. Aan een heel bijzondere tijd komt nu een eind. Ik heb er enorm van genoten en ga nu genieten van alle verhalen en fotootjes die de baasjes mij sturen. Ik hoop dat alle honden en baasjes enorm fijne jaren met elkaar tegemoet gaan. Nog een keertje al mijn kanjers uit het B nest op een rij.

beige Bonne van Laag Laren / Jara

DSCN6751B Bree van Laag Laren / Charlie

IMG_3170 Bim van Laag Laren / Kees

IMG_3012 Bliss van Laag Laren / Yeske

Branco Branco van Laag Laren / Branco

IMG_3395 Borre van Laag Laren / Barry

IMG_3319 Bacchus van Laag Laren / Tjebbe

IMG_3508 Biene van Laag Laren / Benne

IMG_3504 Bess van Laag Laren / Guusje

IMG_3143 Balou van Laag Laren / Balou

Zaterdag 16 januari 2016

Er zijn vandaag 3 puppen opgehaald. Goede berichten en ze maken het goed. Vanmiddag met de laatste drie samen met Guusje aan de wandel geweest. Makkelijk hoor maar 3 pups om je heen.

Vrijdag 15 januari 2016

Er zijn al een paar puppen bij hun nieuwe baasjes. Ik heb hier nog 6 puppen en daar gaan we nu het nog kan enorm van genieten en leuke dingen mee doen. Vandaag in de auto naar het weiland achter huis en ronddollen maar. De hond van de buren wilde ook bij dit feestje zijn en kwam er snel aanzetten. Lefgoozer geeltje hapt haar in de staart en de andere kijken geïnteresseerd toe.

Dinsdag 12 januari 2016

Het heeft geregend en in een plas valt iedere keer een drup. De puppen kijken met volle verbazing hierna maar dan springt oranje midden in de plas en volgt de rest.

Week 8

Maandag 11 januari 2016

Bezoek van Toots en ook van Brač uit het A nest die met hun baasjes langs kwamen om de puppen te bewonderen. De puppen vonden het vreemde honden bezoek prachtig.

Zaterdag 9 januari 2016

Nestcontrole. Alle puppen hebben een karakter en exterieur testje ondergaan en dat was allemaal prima. Het is de laatste dag met z’n allen bij elkaar. Morgen gaan de eerste twee pups naar hun nieuwe baasjes. Krijg er wel een brok van in mijn keel. Op foto rechts links paars en rechts beige.

Donderdag 7 januari 2016

Lieve baasjes van de puppen, van stofzuigen gaat de komende tijd waarschijnlijk niets komen want de puppen vinden de stofzuiger helemaal het einde en dan schiet je dus helemaal niks op. Trouwens, ze vinden een hoop dingen helemaal het einde. Foto roze en geel

 

 

Dinsdag 5 januari 2016

De puppen zijn op ontdekkingstocht. Hun wereld wordt steeds een stukje groter en na alle avonturen vallen ze weer heerlijk in slaap in hun vertrouwde puppykamer. Op de foto net boven de doos uit groen, liggend roze en met z’n drieën paars, geel en rood.

 

Week 7

Maandag 4 januari 2016

Wat een feest……sneeuw!!!!

 

Zondag 3 januari 2016

Eens even kijken op stal bij de paarden.

Nieuwjaarsdag 1 januari 2016

Voor iedereen een heel Gelukkig Nieuwjaar. De pups hebben het oudjaar prima doorstaan. Geen van de pups reageerde op het geknal wat flink los ging rond middernacht. We zijn het nieuwe jaar begonnen met de wereld van de puppen weer wat te vergroten. Met z’n allen achter mij en Guusje aan door de stallen naar de boomgaard achter huis. Daar konden de 10 even heerlijk ravotten.

Ouderjaarsdag 31 december 2015

Vandaag is de dierenarts langs gekomen om de puppen te controleren. Ze zijn allemaal gezond en geënt. Op de foto: geel, oranje en turquaise

Woensdag 30 december 2015

Gisteren zijn de pups gechipt. We weten nu welke pup welke naam mee krijgt. Verder de hele dag weer naar buiten en dan vermaken ze zich super goed.

Week 6

Zondag 27 december 2015

Bezoek uit Oostenrijk van Reinhard (eigenaar van Flocky) en Elena (fokster van Flocky). Fantastisch dat ze helemaal naar Groningen kwamen rijden om de puppen te bekijken. Bekijk ook op de website van Elena http://www.hovawart-eilleen.jimbo.com

Vrijdag 25 december 2015

De warmste 1ste kerstdag ooit. De puppen konden de hele dag van binnen naar buiten met de keukendeur open. ‘s Avonds hadden we kerstdiner met 10 puppen om ons heen. Wat wil je nog meer met kerst!

 

Donderdag 24 december 2015

Thor ontpopt zich als een geweldige grote broer. Hij gaat op zijn rug liggen en de pups dollen om hem heen.

Dinsdag 22 december 2015

Op de grond liggen met de pups is levens gevaarlijk. Ze bijten in je sokken,  sjorren aan je das of trekken aan je haar.

 

Week 5

Zondag 19 december 2015

De puppen hebben veel plezier buiten.

Vrijdag 18 december 2015

Prima weertje dus voor de eerste keer naar buiten!

Dinsdag 15 december 2015

De puppen gaan op onderzoek uit en zijn erg nieuwsgierig. Ze ontdekken van alles zoals de rups met allerlei geluidjes en liedjes. Sommigen pups janken gezellig een deuntje mee (paars, rood, groen). Wiebelen op de wip (beige en turquaise) en slepen met het flostouw (roze).

Week 4

Maandag 14 december 2015

En zo zien wij eruit als we gegeten hebben (beige).

IMG_2016

Zondag 13 december 2015

Thor mag zowaar steeds dichter bij de puppen te komen. Hij bekijkt nu alles op een afstandje vanonder de tafel. Zelf was hij in het A nest de pup met het gele bandje en hier ontmoet hij het gele bandje van nu.

Zaterdag 12 december 2015

Het is zo heerlijk om naar te kijken want de kleintjes beginnen steeds meer te ontdekken en met elkaar te spelen. Hier het tunneltje dat erg in trek is.

 

Woensdag 9 december 2015

Donker blauwtje is de kleinste van het nest en doet enorm zijn best om de rest in te halen. Hier denkt hij even een extra slokje bij mams te kunnen pikken maar dan ben je bij Guusje aan het verkeerde adres.

Dinsdag 8 december 2016

De puppen hebben gisteren meer ruimte gekregen en ik ben begonnen met bijvoeren. Dat laatste was vandaag direct aan de gewichten te merken want ze waren allemaal flink gegroeid. Wat een heerlijk gekledder als je 10 puppen een bak pap ziet aanvallen. Guusje functioneert als stofzuiger en slikt alle restjes lekker weg.

Week 3

Zondag 6 december 2015

Vandaag het deurtje van de kist maar eens opengemaakt om te kijken wat de pups ermee doen. Als bij toverslag was de gehele familie uit de kist verdwenen en op onderzoek uit. Hier waren ze dus helemaal aan toe. Guusje begon direct met de opvoeding. “Niet mij bespringen als ik er geen zin in heb”. Wat zijn hondenmoeders toch lekker duidelijk!

Zaterdag 5 december 2015

Jahoor…………De pups loerden al een tijdje over het randje van de kist maar vandaag trok de eerste zich vakkundig omhoog en liet zich uit de kist vallen. De rand moet vanaf nu omhoog als ik er niet bij ben.

Vrijdag 4 december 2015

De puppen beginnen echt met elkaar te spelen. Ze gaan met de bekjes tegen elkaar aan en maken op die manier contact. Ze beginnen steeds beter te lopen en ook de tandjes voel ik doorkomen.

Woensdag 2 december 2015

Guusje is een top moeder. Ze neemt haar taken heel serieus. Voeden, werpkist schoonhouden en pups een poetsbeurt geven. Daarna neemt ze een momentje voor zichzelf gaat de tuin in of wandelt even met me mee naar stal. Tenslotte doet ze een tukje maar natuurlijk met het oog op de werpkist.

Dinsdag 1 december 2015

Vandaag zijn de pups op de kop af 2 weken oud dus tijd voor het eerste wormkuurtje. Ze veranderen op dit moment razend snel. Zo beginnen ze inplaats van te schuiven door de kist te lopen en er is een begin van interactie met elkaar. De oogjes zijn steeds meer open. Ook oortjes gaan open want ik merk dat ze geluiden op vangen.

Week 2

Zondag 27 november 2015

10 x B van Laag Laren in een veel groter doosje!

Zaterdag 26 november 2015

Vandaag allemaal even apart op de foto want het worden langzaam aan al hele hondjes. Bij sommige pups gaan de oogjes open. De eerste foto’s zijn de teven de laatste 3 foto’s de reuen.

IMG_1691

IMG_1746

IMG_1696IMG_1698IMG_1700IMG_1704IMG_1712IMG_1715IMG_1717IMG_1723

Vrijdag 27 november 2015

Tatterataaaaaa! De eersten zijn voorbij de kilo.

Donderdag 26 november 2015

De 3 reuen zijn donker blauw, groen en geel. Zo schattig dat pootje van groen op zijn gele vriend.

Thor heeft het zwaar want Guusje dult hem niet echt in de buurt van de kist. Toch is hij wel nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt in de kraamkamer. Meestal kijkt hij om het hoekje maar vandaag waagde hij zowaar een paar passen richting de kist. Guusje deed direct een controle beurtje.

Dinsdag 24 november 2015

De geboorteformulieren zijn opgestuurd naar het Raad van Beheer. Dit zijn de namen die de pups mee krijgen.

  • Bacchus – God van de vruchtbaarheid en wijn
  • Borre – Beer
  • Branco – Roemrijke beschermer
  • Bliss – Vreugde, geluk
  • Bonne – Geluk
  • Bree – Nobel, sterk
  • Biene – Beer
  • Bim – Vertrouwen, faith (Ibimi)
  • Bess – Gewijd aan God
  • Balou – Beer

Week 1

Maandag 23 november 2015

Guusje heeft bezit genomen van de bank. Dit mag eigenlijk helemaal niet maar nu zie ik het maar door de vingers want het is namelijk lekker zacht en een vanaf daar een geweldig uitzicht in de werpkist.

IMG_1571

en in die werpkist liggen deze schatjes…

Zaterdag 21 november 2015

10 x B van Laag Laren in een bakje                                    Teefje licht blauw

Vrijdag 20 november 2015

Alle puppen zijn aan het groeien. Guusje doet het werk en heeft voldoende melk voor dit tiental. Alle tijd dus om naar dit tafereeltje te kunnen kijken en te luisteren naar de klokkende geluidjes van drinkende pups. Heerlijk, puur genieten!

Dinsdag 17 november 2015

Ze zijn er. Het B nest is 17 november 2015 geboren en wel 11 pups. Helaas was eentje niet levensvatbaar. Er liggen 10 zwart/blonde pups in de kist waarvan 7 teven en 3 reuen. Guusje heeft het super gedaan en het hele stelletje ligt nu tevreden bij hun moeder te slapen en te drinken.

Kerensa bedankt voor je geweldige hulp tijdens de bevalling!

IMG_6049

Maandag 16 november 2015

Er staat wat te gebeuren!

Vanochtend at Guusje haar eten niet op en dat is echt niets voor haar. Temperatuur was een paar graden lager en rond het middaguur verder gezakt naar 37,0. Ze is nog wel redelijk rustig en ligt graag in haar werpkist. Kerensa (fokster van Guusje) komt eind van de middag en zal helpen bij de bevalling. Denk dat het vannacht of morgen ochtend echt zover is.

 

Donderdag 12 november 2015

We zitten nu in de laatste week van de zwangerschap dus de laatste loodjes breken aan. Alles staat klaar voor de geboorte. Guusje is kogelrond en is niet erg mobiel meer. Ik ga met haar nog maar kleine stukjes wandelen en daar geniet ze nog van. Ze rolt dan eindeloos in het gras met haar dikke buik in de lucht.

IMG_1524IMG_1527

Foto’s: Donderdag 12 november ’15 Dit is de 58ste dag van Guusje haar zwangerschap

 

 

Advertisement