C Nest

De ouders van het C nest zijn Anvie van Laag Laren (Toots) en Baghir Scorteus Mons

IMG_6931

Vrijdag 23 maart 2018 werd het C nest geboren. Het zijn 10 zwart/blonde pups waarvan maar liefst 9 reuen en 1 teefje. Hieronder het verhaal van de eerste 8 weken van de pups in omgekeerde volgorde.

WEEK 9

Dag  5    Dinsdag 22 mei 2018

En dan is het voorbij. De puppen zijn naar hun nieuwe baasjes en ik heb de werpkist vandaag opgeruimd. Gelukkig mag ik tot 15 weken genieten van Ceron die hier blijft tot hij bij zijn vader in Tsjechië mag gaan wonen. Het was weer een prachtig avontuur en ik hoop dat de pups een geweldig hondenleven tegemoet gaan. Aan de baasjes gaat het niet liggen want dat zijn allemaal geweldige kanjers. Nog 1 keertje alle puppen op een rij en vanaf nu zijn de avonturen van de puppen te volgen bij het kopje “Fotoboek” van deze website.

IMG_5394 Cwynns Quilla Meegan van Laag Laren (Meegan)

CeronCeron van Laag Laren (Ceron)

donker blauw Ciep Ciep van Laag Laren (Ciep)

Cid/Chef Cid van Laag Laren (Chef)

Calle Calle van Laag Laren (Cooper)

Crack  Crack van Laag Laren (Captain)

Chuus Chuus van Laag Laren (Chuus)

Carel Carel van laag Laren (Charlie)

coos Coos van Laag Laren (Casper)

Cick Cick van Laag Laren (Simba)

WEEK 8

Dag 7  Donderdag 17 mei 2018

Op dit moment zijn er 4 puppen naar hun baasjes. Het is een gemengd gevoel om de puppen uit het nest te zien verdwijnen. Je bent zo van ze gaan houden en dan is het lastig ze los te laten. Aan de andere kant dolgelukkige baasjes die enorm veel zin hebben in hun nieuwe huisgenoot. Ondertussen nog even flink genieten van de boevenbende hier thuis.

 

Dag 4  Maandag 14 mei 2018

Een bijzonder moment want dan gaat de eerste pup het nest alweer verlaten. Ons zeer speciale rode bandje Meegan was het zonnetje in huis tussen haar 9 broers. Wat is ze een opgewekt hondje met als handelsmerk haar staartje dat nooit stil staat en altijd maar kwispelt. Altijd vooraan om te bekijken wat voor uitdagingen het leven haar geeft. We gaan gelukkig nog heel veel van haar horen want ze gaat wonen bij Kerensa en Nartan de fokster en de broer van oma Guusje.

 

 

Dag 3  Zondag 13 mei 2018

Maar eens even een pop en paraplu bij de puppen gezet maar ook weer snel weg gehaald. Alles wordt namelijk binnen enkele seconden verscheurd. Ook had ik een gekke jurk aan voor een verkleedpartijtje en daar zagen ze de lol ook direct van in.

 

 

 

 

Dag 2   Zaterdag 12 mei 2018

Ondertussen is de nestcontrole van de Hovawart Rasvereniging Nederland geweest en hebben alle puppen een extrieur en gedrags rapportje gekregen.

Natuurlijk ook leuke uitjes gemaakt zoals naar de boomgaard waarbij oma Guusje en oom Thor ook graag even meelopen.

 

 

WEEK 7

Dag 6  Woensdag 9 mei 2018

Vandaag met alle puppen in de auto naar de puppy playground van Jose Stienstra in Hoogkerk. Daar konden ze naar hartelust balanceren, snuffelen en ontdekken. Ze vonden het geweldig en gingen heel enthousiast alle uitdagingen aan. Van dit uitje is een mooi filmpje van gemaakt dat komt er binnenkort nog aan.

 

 

IMG_5365

Dag 5  Dinsdag 8 mei 2018

Weer even op pad met de puppen en deze keer ging het uitje naar stal. Wat een hoop dingen en geuren zijn daar weer te ontdekken en wat raar als er opeens een grote paardenhoofd boven je verschijnt.

 

 

Dag 2    Zaterdag 5 mei 2018

Wat gaat het allemaal enorm snel. Ondertussen zijn alle pups gechipt en is de dierenarts langs geweest om de puppen te controleren en te enten. Het wereldje van de puppen wordt iedere keer wat groter en we proberen ze van alles te laten ervaren. Wat zouden ze met een meloen en aubergine doen want dat zijn weer grappige geurtjes. Eens even langs bij de buurvrouw wat ze wel zeer interessant vonden. Wat een genot in dit zalige lenteweer zo om lekker met ze bezig te zijn.

 

 

 

 

WEEK 6

Dag 4  Maandag 30 april 2018

Het zogen van de pups wordt een moeizaam werkje voor Toots. Ze is het duidelijk aan het afbouwen en voedt ze allen nog maar als ze staat. Oom Thor kijkt toe.

 

 

 

 

Dag 3   Zondag 29 april 2018

Een speciaal weekend want de baasjes van vader Baghir waren overgekomen uit Tsjechië. Ze hadden lastige missie want welke van de 9 reutjes zal het gaan worden en mag straks in Tsjechië bij zijn vader gaan wonen. Uiteindelijk viel de keuze op het oranje bandje en weten we welke pup ik tot 15 weken mag vertroetelen.

 

 

 

 

WEEK 5

Dag 6  Woensdag 25 april 2018

Oh my God, wat zijn ze toch om op te vreten!

 

 

Dag 1  Vrijdag 20 april 2018

De pups zijn vandaag precies 4 weken oud. Gisteren was het bijna zover maar nu vonden de meesten toch echt de weg vanuit de puppykamer, door de keuken naar de buitendeur. Na wat aarzelen op de drempel gingen de eersten de tuin in. Oranje bandje had er zin in want liep zo achter zijn moeder aan het gras op.

 

 

WEEK 4

Dag 6   Woensdag 18 april 2018

Het idee is dat de puppen er zelf eraan toe moeten zijn om de puppykamer te verlaten. Daarom hebben we een oploopje gemaakt waar ze door moeten om de keuken te bereiken. Vandaag uit geprobeerd, super leuke momenten voor een fokker. Er gingen er 4 op ontdekkingstocht en vonden de doorgang. Super stoer liepen ze in het rond in de voor hun nieuwe ruimte. Toen ze moe werden liepen ze terug de vertrouwde puppenkamer weer in voor een dutje. Benieuwd of er morgen meer gaan volgen.

 

 

Dag 2   Zaterdag 14 april 2018

Ondertussen gaat het ontdekken van de wereld verder. De puppen vallen regelmatig buiten de kist in slaap en ontdekken het tunneltje, speeltjes, geluiden en de verschillende ondergrondjes. Ze krijgen er nu wat puppymelk bij en dat gaat er lekker in. Sommige staan midden in de bak melk zodat het een heerlijke kledder partij wordt.

 

 

 

 

 

 

WEEK 3

Dag 7  Donderdag 12 april 2018

Het gaat nu allemaal zo razend snel. De eerste puppen keken nieuwsgierig over de rand van de kist en voor je het wist moest de rand omhoog omdat de eerste pup zich er al vakkundig overheen liet duikelen. Het deurtje van de kist open gemaakt en daar gingen ze de kamer in. Puppen waren al bezig elkaar te ontdekken via de bekjes en ze beginnen met elkaars te “spelen”. Heerlijk om daar tussen te zitten al vallen ze vrij snel weer in een diepe slaap.

 

 

Dag 3  Zondag 8 april 2018

Geprobeerd van iedere pup een portretje te maken. Dat is nog een heel klusje want ze zijn knap bewegelijk aan het worden. Hier het resultaat.

IMG_7488

IMG_7506

IMG_7495

IMG_7489

IMG_7482

 

IMG_7470

IMG_7462

IMG_7463

IMG_7475

 

IMG_7466

WEEK 2

Dag 7  Donderdag 5 april 2018

De puppen schuiven niet meer door de kist maar beginnen echt te lopen. Daarbij maken ze contact met elkaar en beginnen met bladgeluidjes. De oogjes openen zich. Thor durfde voor het eerst zijn hoofd door de deur te steken om eens te kijken wat er aan de hand is in de kraamkamer.

 

 

 

 

Dag 3   Zondag 1 april 2018  1e Paasdag

Zo’n heerlijk gezicht als het zonnetje af en toe de puppenkamer binnen komt schijnen. De pups gaan dan helemaal languit in de stralen van de zon. Toots begint tijd voor zich zelf te maken en gaat lekker alleen in de tuin liggen.

IMG_7372

 

 

Week 1

Dag 7   29 maart 2018

Het C nest gaat de volgende namen meekrijgen met als toevoeging de kennelnaam Van Laag Laren

Ceron       -Geliefd

Cick          -In staat van verrukking

Cid           -Jongen

Calle         -Rein en zuiver

Carel        -Melodie, zang

Chuus      -Die geroemd wordt

Coos         -Overwinnaar

Crack       -Uitblinker

Ciep          -Zege, overwinning

Cwynns Quilla Meegan  -Zachtmoedige afstammelinge van een geliefd meisje

 

Dag 5  27 maart 2018

Toots heeft haar rol als moeder vlot opgepakt en is heel zorgzaam naar haar pups. Dat is te zien want alle 10 de puppen groeien voorspoedig. Ze neemt al wat meer tijd voor zichzelf en ligt soms op het matje voor de kist of komt even in de keuken liggen. Oma Guusje komt soms even bij haar buurten in de kraamkamer en dat vindt Toots allemaal prima. Thor laat zich trouwens niet zien en doet alsof er niets aan de hand is. Mooi is dat van mannen, ze weten precies wanneer ze beter uit de buurt kunnen blijven!

 

Vrijdag 23 maart 2018: GEBOREN!!!

Toots is vandaag op dag 61 van haar zwangerschap moeder geworden van 10 puppen. Het zijn maar liefst 9 reuen en 1 teefje. Ze deed het geweldig en de bevalling verliep dan ook heerlijk vlot. De grote verrassing was nummer 10 want die kwam vele uren later. Nu hopen dat alles goed gaat en dat we kunnen gaan genieten van deze kleine wondertjes der natuur.

IMG_3841

Zondag 11 maart 2018

Lijk zelf wel zwanger want ik heb een enorme behoefte om de ruimte waar de puppen straks geboren gaan worden helemaal te soppen. Ook de werpkist weer een grote boen beurt en in elkaar gezet en dan krijg je wel een geweldig déjà vu.

Zondag 4 maart 2018

Ondertussen ga je echt zien dat Toots drachtig is. Haar buikje wordt duidelijk gevulder. Morgen is ze precies 6 weken geleden gedekt.

IMG_7074

Bij Toots (Anvie van Laag Laren) hopen we dit jaar een nest te fokken. Vader is de Tsjechische dekreu Baghir Scorteus Mons. Een geweldig mooie en ook nog eens super stabiele reu. Gelukkig was Toots het met onze keuze eens want de twee honden vonden elkaar direct helemaal geweldig. Dit monde uit in een dekking op 22 en eentje op 23 januari 2018. De echo heeft ondertussen uitgewezen dat we rond 25 maart pups mogen verwelkomen. We verwachten uit deze combinatie hovawarts van een krachtig type.

Toots is een dochter van Guusje en Hobo von Schondratal uit ons A nest. Ze is door mij gefokt maar woont bij mijn zus en haar familie. Ze is een prachtige hovawart met een gouden karakter en daarom leek het ons zo leuk om toch 1 keer een nestje bij haar te fokken. Daarvoor moest ze natuurlijk wel alle testen doorlopen en dat verliep heel makkelijk. Ze heeft voldaan aan de fokgeschiktheidtest van de Hovawart Rasvereniging Nederland. En ook haar gezondheid was prima, heupen HD A, norbergwaarde 40.

Baghir Scorteus Mons is Tsjechisch- en Club Kampioen en is een stabiele en vriendelijke reu.  Baghir heeft al een aantal nakomelingen. Heupen HD A, ED %, OCD -/-. Baghir is een werkhond en doet met zijn baasje veel aan reddingswerk en obedience.

 

 

 

 

Advertisement