Flo (Dinka vom Schlangenweiher)

Flo (Dinka vom Schlangenweiher) 1999-2014

Onze eerste hovawart kregen wij in 1999. Het was een lang gekoesterde droom die werkelijkheid werd. Flo is geboren in Duitsland en haar fokster is Sigrid Darting-Entenmann. Als jonge hond was het een hele aparte met een heel sterk eigen karakter en intelligent en zo doende mij vaak te slim af. Ik reed vanuit Groningen naar Maarn voor de lessen van Trudie Trompetter. Tijdens de lessen had ik een hele kluif aan Flo omdat ze volledig haar eigen gang ging en behoorlijke lak aan mij had maar met de juiste worst op zak won ze vervolgens wel de eerste prijs tijdens het examen. Toen ik jaren later afscheid van Trudie nam in Bloemendaal kon ze de eigenwijze Flo nog heel goed herinneren.

Ouder geworden werd ze steeds makkelijker en uiteindelijk konden we lezen en schrijven met elkaar. Met een oogopslag hadden wij genoeg om elkaar te begrijpen. Ze was mijn schaduw, waar ik was was zij ook. Van haar heb ik geleerd hoe om te gaan met een hovawart. Hierbij heb ik bij de opvoeding van mijn andere honden veel plezier gehad.

Met Flo wilde ik heel graag een nestje fokken maar helaas is dit nooit gelukt. Ze was een geweldige hond met een sterk karakter, intelligent en zeer gezond want ze is haar hele leven nooit ziek geweest. Ze is 14 jaar en 7 maanden oud geworden. We missen haar!

Kijk voor meer informatie op:

http://www.working-dog.eu/dogs-details/165319/dinka-vom-schlangenweiher en

http://www.vom-schlangenweiher.hovawart.org

Flo op Vlieland 013IMG_9271Flo op Vlieland 017IMG_9477

Advertisement